Tuesday, March 29, 2011

bila si kecik bersembang dengan orang tua

salam~

video

aku pon xtaw cmne lak boleh 'ter'publish mende alah ni sebab smalam rase nye aku xde mood pon nak merapu kerepek dalam belog.btw..ni adek sedara aku yang paling banyak mulut!badan kecik tapi perangai cam orang besar!aku rase dia ni mesti cam Benjamin Button yang melalui proses pembayian pulak pas ni.lalalala.. nama dia Faridah Marisa.kalo tak nak letak Rebecca Melessa tapi di sebabkan aku x lulus kan cap mohor so mak dia pasrah letak nama tue je la.huahuhahau..baru umur 1 tahun lebih ni kalo xsilap aku. si kecik ni memang suke sangat melawa, menyembang,melawak ( yang dia sendri pon xtaw dia tgh wat lawak), mememangadekesahkorangkutukaku dan sewaktu dengan nye...
ade satu scene ni aku snap mase dia xreti berjalan lagi tpi eksen nak menerai kasut kawen akak sedara aku.huh!berlagak dan xsdar dri betul si kenit ni.jom tengok cobaan-cobaan nak melawa dia!

 adeh..terjatuh lak mokcik!malu jap :')

 tak pe..tak pe..cube lagik..kasut ni memang saiz aku ni.

 ok..1 dah masuk..lagik sebelah lagi ( padahal kasut terbalik pasang T__T)

aiseh..tadik cam dah termasuk camne leh terkeluar lak kaki ni.failed tol!

 ok cun!dah masuk.yay~~

 perh!vogue gilerk aku pakai kasut ni. uuuu~~aaahhh~

 ok2..control2..jangan biarkan makhluk aneh yang tangkap gambar aku ni gelakkan aku!

 control..con...ttroooolll~ u can do it marisa! ( tengah memotivasikan diri sendri)

yes!berjaya.boleh berjalan dengan bangga!lihat la dunia.muahahaha.

ps: macam-macam kerenah anak-anak sedara aku nih.sume jenis nak bergaya ala diva!xtaw la depa ikut sapa ntah =.="

Monday, March 28, 2011

pehal sume lagu english nak di melayu kan nih?



perh!!perh!!perh!!! lepas lagu baby justin bibir dah di melayukan sekarang turn lagu bruno mars lak!rase nak terguling2 gelak mase awal- awal tengok tajuk dia.tapi bile tengok full video rase nak hentak-hentak pale lak!weeeehh..weeehhh..nape irfan tue chumel sangat???plissshhh~ ngeh2..sumpah akakkk suke sangat lagu ni..atoiiiii~ aikaramba.xkisah la mamat caprice ni poyo tahap gaban sebab konon bajet bangsar guys sume hotzzzz stuff plus cam nak wat video konon hollywood wannabe..*ok.emo* tapi yang penting lagu-lagu dia sume besh kababom!!


kre caprice ni artis you-tube gak la...tapi versi malaysia.hopperz yang mewarisi too-phat!hehehe..dia ni melayu woo~ kampung kat jelebu! ( suke la tue orang jelebu) mati-mati aku ingat dia ni mix jerman+india+cina+france+melayu!bile dia cakap tue mcm perh!berbelit-belit lidah nak menyebutnye.tapi pape pon dia memang besh pon.


kalo nak tengok lagi....p tengok sendiri!malas nak download kat sini.lalalalalala...



Sunday, March 27, 2011

tip nak jadik "cemerlang"

salam~
orang sume dah bis demam SPM tapi aku baru je nak start!teruk betul kan?hahah..btw, if ade sesape yang nak jadik cemerlang cam result kat bawah ni.ade tips yang cam besh utk korang!



1. bila cikgu soh datang awal...ikut je.nanti boleh tambah ilmu.kalo datang lambat kan dah kene sumpah ngan cikgu..


2. jangan diskriminasi dalam kelas! elok share ilmu same-same x kire jantina!ha...


3. pahami la soklan betul-betul mase nak jawab exam tue.




4. jawab dengan tenang je mase exam.baru dapat banyak markah!heheh..


5. sape yang xsuke math (cam aku) kene carik jalan camne nak suke subjek tue.


6. gunakan macam-macam teknik untuk menghafal
 ^^

ok..2 saje tip untuk arini. semoga berjaya!


ps: just for fun!tq to Only in Malaysia :)

bruno mars is a liar lover!

bruno mars tipu~~hahahaha..

moral of story: 
don't overreact when u want to make scarification for your love one.LOL.



im not strong enough


salam.sori this week a bit sorrow coz im really-really feel frustrated with myself. yeah, i just realized that i have been too desperate to chase someone that don't loving u anymore. know why im doing this?because im really- really damn fall in love and i just noticed it after I lost him from my side :(

eventhough ade yang kate.."ko ni watpe nak kejar orang yang dah taknak ngan ko?carik lain je" or "malu la weh..pompuan yang kejar laki" yeah..memang sebenarnye senang orang nak cakap tapi once bila orang tue dah experienced it. u will feel how hard it is. and yes, memang orang slalu cakap.biar lah perigi carik timba. tapi sekarang ni pe salahnye timba cari perigi if u know that guy is really meant for you plus it is your fault that caused him run away from you. salah seorang kene tolak ansur and mengalah dalam hal ni rite if u guys really love each other. 

aku mengaku dulu aku sangat2 ego and tak kisah pon kalo putus ngan bf. coz i already set in my mind! "ah, banyak lagi laki lain.watpe aku nak abiskan air mata pasal jntan je?" so, sedeyh kejap je then after a few months dah ade peganti. sgt senang kan? bukan tak sayang dengan yang lama tapi sebenarnye ego punye psal and yet tak nak layan sangat perasaan! memang bole mati kalo over depressed wooo!

but now i just noticed the changes in myself after i know this guy. i dont know why but i cant stop myself to tackle his heart back. kind of silly because i sacrificed everything for him just to make sure that he knows that i do loves him from the bottom heart. i never stop trying and trying again to win his heart back..and thanx to previous experiences that i got an idea from my exes  who are trying to do the same thing with me.huhuh..

my friend had told me before.." u will never appreciated the thing that u have until u had lost it forever." and he were right.........no matter ugly the thing is.no matter lame the thing is.no matter broke the thing is. just appreciated it while u can or u will regret it for the rest of your life.

ps: still hoping the bright side will appeared soon. :) btw, how many "really" words that i've been using in this entry??omjay~~


Friday, March 25, 2011

Yuna - Penakut



Tak semua kau rencana kan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta

Chorus
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja
Oh ini tidak adil tidak adil baginya
Oh ini tidak adil tidak adil bagiku
Oh ini tidak adil
Untuk kau bertanya jika ku mencintaimu juga

Tidak adil tidak adil baginya
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/y/yuna/penakut.html ]
Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucapkan tak pernah engaku tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah kau cuba ringankan

Ulang Chorus
Bukan milikku

Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku

moral of the song: don't easily fall in love for some one who are not honestly loving you. :(

saya saaayaaaaaannnngggg kerja saya!!

first of all..saya nak mengucapkan terima kasih kpada sir tap hatemanak kerana mengeluarkan video begini rupe dan saya berharap agar bos saya dengar dan saya nak bagitau bahawasanya saya sayanggggg bosh saya!!! ( sir tap hatemanak style)

oleh itu..kepada sesape yang masih berkerja jangan sesekali cepat melatah dan belajo lah utk sentiasa memuji bosh anda ye ( sir tap hatemanak style) kita patut berbangga kerana kita ada lah calon-calon yang terpilih oleh bosh kita untuk bekerja.cube try tengok orang-orang lain kat lua tue.mane mampu nak keje kat dalam bilik ekon and kerusi yang empuk yang leh pusing2 360 darjah and siap leh senget kiri kanan lagik?? ( tue pon sebab kerusi rosak)

kalo di bandingkan orang lain.mane ade orang yang mampu wat sume keje..dari keje opis sampai la keje luar!ha..mampu?sume nye i wat atas dasar kerja amal taw! sebab tue i sayanngg sangat keje ni and sumpah tak nak cari lain ( sir tap hatemanak style)




ok.bai!

magibon magibon magibon bon!!

salam!!


aku terjumpa seorang budak pompuan yang sgt pelik kat you-tube! xcakap pape pon.wat muke2 chumel..besar kan mata lebih cikit...tapi viewers nye berjuta-juta lemon!!wow~~gile kentang betul.dia ni dari jepun tapi aku xsure whether dia memang pure japanese ke tak.tgk rupe cm tak je...
tapi tau la orang2 jepun sume kiut miut kuch2 hota hay.aku pon boleh cam tue.senang je rupenye nak jadik femes.ko just wat cam minah ni wat.muahahhaha. jom layan sat video dia. 









ok!sape paham bahasa mata sila angkat kaki!!! ajo saya plishhhh~!!!!

Thursday, March 24, 2011

senyum sampai pengsan part II

heyoow~~


saje je nak menjakunkan diri aku lagi untuk kali ke 122882838!!yes~~walupon sume dah taw aku orang perak yang peghak tapi still ade yang xtaw lagi kan?kan?eheheh...dengan ini saya ak mengumumkan bahawa tadik ade artis chumel tegur saya!yay~ artis tue keje 1 opis ngan aku??oh no..no..just dalam fb je!ahaks~ kalo semalam memba aku peenos mbatakkan diri dengan wat status "Tweeter seems so nice since Juliana Evans and chicarito tweeted me back..Hik3" besh nyerrr kau pakcik~~ ( smbil wat muke sir tap hatemanak.huahauhuahua) 


kali ni aku lak nak eksen lak.nak tunjuk sape yang hye kat aku tadik!


sile kelik gambo ye^^



tue pon sebenarnye sebab aku orang yang 1st bagi komen kat fanpage dia.kalo tak memang haram dia tak kenal pon aku!muahahahahha..

ok.bai! 

tak rugi kalau mintak maap

salam...


perh rase cam dah lama giler aku x merapu merepek dalam belog ni.rase cm xde mood je nak tulis tapi merangkak2 bace and folo senyap2 belog orang lain tue still wat lgik..huahuhua.


just nak share ngan korang pasal kisah aku dolu-dolu.mase dok hostel. bese la kalo budak-budak yang dah dok kat hostel ni..macam-macam mende alah yang dorang create.adek-adek angkat la..pastue siap yang berperingkat-peringjat pon ade!perhh~mula2 kawan..pastue mende ntah.pastue dah bape peringkat tue baru naik taraf jadik adek angkat!kire sape yang jadik adek angkat ngan senior tue kire makhluk2 terpilih la!huahauahua..tpi cam bese la..yang chumel lote, yang cun melecun, yang agak fofular dalam sport tue mmg knfirm2 la jadik rebutan!ade yang siap gaduh2 lagik nak amk adek angkat nye pasal. yang lagi sadis kalo sesape yang reject xnak join aktiviti angkat mengangkat ni konpem terus kene pulau!haih~ tak paham aku =.='


tapi sebenarnye bukan tue yang aku nak cite.tapi pasal lain!huhuahahua. dah nama pon nak merapu kerepek kan? even aku xlama pon dok hostel tapi sebenarnye banyak aku blajo.salah satu nye...ha..dorang mmg suke mintak maap!even xwat pape salah pon.tetibe mintak maap =.=' *pelik tapi benar* and..and ak ingat lagik ade sorang budak ni msti akan p dorm ke dorm and mtk maap kat sume orang before tdo.iyyyyyeeeee wehhh!xtipu~~ kre mende tue dah jadik trend la.


aku yang mase tue naif lagik ( sebab aku budak baik!huahauhaua) cm pelik la nape dorang suke sgt la cakap sori!eh, dorang xcakap sori.tapi mintak maap.*skema itu style* so, mase tue aku tnye la mmbe aku ni nape korang rajin sgt mtk maap.pas sembang-sembang pon ttibe pastue mesti mintak maap.cam dorang ni ade wat salah besar gile kebabom je.
so..mmbe aku cakap la..."tak xde mende pon sume ni.saje je suke-suke.tapi rase nye xsalah pon kalo kite ringan mulut and mintak maap. atleast kot2 kite ade terslah ckap ke ne la taw lembut ckit ati mmbe tue..plus, kite xrugi pape pon kan kalau mintak maap?"


memang betul sesangat2 pe yang mmbe aku cakap.kalo dulu mase kecik2 kalo kite wat salah mak msti akan ajar kite soh mintak maap. tapi bile dah besar masing2 pon dok sebok membesarkan ego gak.*ehem2..terase* tapi sebenarnye semua orang buat silap. kalo kita tak boleh nak maapkan orang camne kita nak harapkan kemaafan orang len bile kita sendiri wat silap. lagipon kemaafan manusia ni xseberapa kalo di bandingkan dengan keampunan dari tuhan.


honestly bile kita wat silap and kita mengaku kesalahan kita and kita mintak maap.kita akan rase lega walaupon kadang kita rase cam kite je betul.dorang salah.( 2 sume kata setan je tue.jangan caya) so, aku menasihati diri aku sendri supaya kurangkan lebih ego aku ni dan belajo utk mengalah dan lebih ringan mulut untuk mintak maap.


ps: betul ke kate Dr. Fadilah Kamsah - "kalau nk senang dapat jodoh, kena maafkan semua orang dalam dunia"?


Wednesday, March 23, 2011

^^MY STICKY FRIENDS CONTEST^^


wajib kelik gambar ini ye^^

ok.i choose this budak kecik as my sticky friends sebab...sebab...kami kenal dulu mase sekolah menengah lagi and recently jadik rapat mase same2 jadik penanam anggur yang berjaya pas abis study dulu. budak ni suka merungut and aku lak suka wat hal!dats why kitorang ngam!huahuahuahua. and paling penting kongsi gossip same2 yaw coz story and naseb kitorang lebih kurang same je..huhuhu^^ 
2 je..nak taw sape nama dia?? sila klik gambar and u'll get the answer ^^

ok..nak tag..
ok.bai!

Tuesday, March 22, 2011

senyum sampai pengsan!

salam.


pagi-pagi bukak belog cam bese ingat nak tulis entri.ttibe bile skroll smpai ke bawah aku cam terpandang sumthing kat bahagian followers. bukan jumlah followers ye kawan-kawan ( yang tue tak yah tengok pon xpe) tapi tang lain. tang yang jadik followers aku!aku cam terkebil-kebil.hish..betul ke ni?cam xcaya je..tapi memang seyes tak tipu!!
bang ben 10 jadik followers aku!!!huhuhu..( nak nges jap)

dah la belog bersepah sane sini sampe lupe nak kemas.pastue ngan followers yang cam ciput je..segan betul la bile blogger famos amos folo kite. 
padahal semalam baru berangan kat atas katil sambil guling2 kot. "pe la perasaan kalo ttbe ade blogger femes folo aku?" cam selalu aku stalk belog2 lain.dorang cam rase excited cam jumpe artis femes gilerk kebabom ni!
so..sekarang baru aku rase.memang rase nak pengsan weh!!huhuhu..terharu sangat.  tq bang ben!!^^

ps: nak kua pegi jmpe budak2 SPM sat..

ok.bai!

saya dah terer wat cartoon!

salam~~ 


tengah2 malam ni gigih belajo wat cartoon ngan doodal.huhuhuh..nasib baik jumpe dia mase tengah jalan-jalan kat belog. fuh~~memang berjaya la!tentiu sangat2 doodal for the tutorial!lap u sho muchie la..heheheh..penat nak perah otak pikir camne la nak wat cartoon yang paling senang kan?so..ni la hasil tangan aku selepas susah payah gerak kan mouse!yeah~
alololo..tomeinye dia...( bia aku puji sendiri.dah takde sape nak puji!lalala)

sape yang nak belajo lagik?
meh kite same-same tengok tutorial doodal kat youtube yek?yek?



ok...gud luck korang!!! peace yaw~

 ok.bai!

contest cik epal

salam!!
malam ni nak share contest lagik ngan korang.yay~
kali ni dari femes blogger!
cik epal in da house yaw~
rase cam neves semacam lak join contest yang ni.xtaw nape ntah!haih~
maybe sebab adiah dia yang nyummylicious tue kot 


ok.sape yang nak join contest ni sile klik pic macho beliau di atas ye!

pas dah tepek header dia kat atas ni.kat sidebar gak jangan lupe ye cik becca!kalo x nanti hang kene REJECT!
ok..done!

ok..next step: 

wat slogan ( wat ayat cam hang nak menang motor)
" SAYA MEMBACA BLOG CIK EPAL KERANA ......."
belog dia memang bile masuk-masuk je dah eye captured! ngan header merelip bagai and paling penting kaler purple!im a purplicious bebeh^^ 
seyesly mmg aku stalk cik epal before ade belog lagik. life dia cam epi je..di kelilingi ngan awek-awek2 hotzzz~~pastue keje dia ternak lemak je..mmg sangat besh la sebab aku pon memang suke ternak lemak jugak!muahahahah.
*saya shuke!shuke!shuke!*
ayat dia guna pon sempoi je.(tak berat pale nak pikir pe kejadah blogger ni nak sampaikan) 
dan...
dan..
dan...
dan...dan...
dan...
dan....
2 je ^^

sekian!


ok.nak tag:

emmie


ok bai!




why Rebecca why???

dear Rebecca Black, 


im actually kinda proud when a famous u-tube girl like you have a similar name with me.yeah! and luckily you are categorized as a cute girl ( just like me.)  but its just 1 thing that i really2 don't understand. why you shud embarrasing yourself in you-tube???its u-t.u.b.e where everyone is using it. are u out of your mind?? and u almost blowing out my ears and eyes  after watching and listening your video clip which you made it like "im-hot-stuff-richy-girl-here". hey..not only me but to other 258,854 peeps tooi don't understand why and how your song get into itunes?? omjaaayyy~~ i bet u are lucky girl because you get famous because of ugly voice and nonsense lyrics.but seriously..yeah..im seriously want to say..you suck gal.    LOL


sincerely, 
your hater.

SEGMEN : AKU BENCI ROKOK !!

as..sa..la..mu...alaikum~~~
entri dari bang ben kali ni memang super duper nyummylicious.huahuahahu..nape?sebab saya sangat2 tak suke orang yang merokok!di ulang ye..xsuke orang yang merokok!!yap2..katekan TAKNAK pada rokok!!



1. Sila letak banner diatas ni .. yang gambar aku tu haaa...
= checked!

2. Tajuk : AKU BENCI ROKOK dan linkkan ke entri ini ..
=cheked!

3. Sila nyatakan KENAPA ANDA BENCI ROKOK ? Mesti lebih dari 100 patah perkataan ..
nape aku tak suke rokok? sebab..sebab...rokok tue memang merbahaya!dah tau bahaya lagi mau beli kan?sume pon tahu kan kalau orang yang bau merokok pon boleh menyebabkan kematian!takde sakit-sakit biasa lagi dah.sebab tue aku memang xsuke sangat- sangat..dah la tue..bau dia yang siap melekat kat baju kite wat orang lain ingat kite pon merokok sekali! contoh: mak aku sendiri yang mesti akan tanya tiap kali aku balik dari lua.* saya mangsa keadaan mak :( *

ingat dulu mase aku masuk hospital( masuk je..pastu kua balik) ade pesakit tue kene tahan wad sebab dia sakit jantung. aku ingatkan dia sakit2 biasa je..tapi bile dengar dari perbualan dia ngan doktor ( kepochi giler ) baru aku tau rupenye dia sakit sebab merokok. and..and...doktor tue tanya pesakit tue.." satu ari bape batang rokok awak hisap?" dia jawab.." satu kotak doc" then doktor tue jawab..." ok..cube awak kire..satu kotak tue harga RM 8...kalau tiap2 ari awak beli awak tau tak dalam mase setahun awak dah boleh 3 komputer utk anak awak?" aku yang dengar macam..perhhh!!!!memang kaya tol perokok2 kat Malaysia ni kan? 

walaupon gomen a.k.a kerajaan dah letak kan macam2 gambar yang hardcore giler bagi dorang cuak tapi still tetap beli jugak. alasan: ala..tue gambar edit je tue..or..aku kalau tiap kali isap aku tutup gambar tue.bukan susah pon.( tapi tau takut gak kan?kan?) aku rase perokok-perokok ni akan berhenti merokok kalau gambo dorang sendiri yang terpampang kat situ kot!

4. Pesanan buat mereka yang merokok dan bakal merokok !
pesanan dari khidmat masyarakat: merokok tue merbahaya. tak de pekdah pon kalau kite merokok.once orang tue merokok akan addicted betol?sama jugak kalu orang tu amik dadah. once dia amik akan addicted and akan terus amik sampe memusnahkan diri sendiri. even orang yang produce rokok ni pon aka yahudi a.k.a yahudi tak merokok sebab tahu kesannye.nape lak mesti kite nak tolong dorang? * ok.emo *

5. Pendapat anda mengenai mereka yang merokok ini ..
dorang rase merokok ni sumthing yang cool or sumthing yang boleh mereleasekan tensen dorang. aku pon xpaham nape.tapi aku teringat ade sorang budak yang aku intebiu dia kat bus stop dulu.
bace dengan nada yang sopan santun ye kawan-kawan.

aku: adek..nape adek merokok?
budak: suka ati aku la. baru nampak macho!
aku: adek tau tak kat dalam rokok tue ade pe?
budak: lorh..tak nampak ka?kat sebelah kotak ni terang2 dah tulis kot!
aku: adek tau tak tar tue dorang selalu watpe?
budak: wat jalan la!
aku: ooo ek? so nanti bile adek dah bis wat jalan kat dalam badan sampe jantung adek jangan lupe gitau akak ye. jangan lupe wat surat wasiat sekali tau ( berlalu dari situ)
budak: 

ps: eh?dah bis ek?

yay~~ dah 100++!!

salam~


tarik nafas dalam2...tunggu bape jam....ohokay!lepas~ 


yay~ arini aku dah ade 100+ followers which yang orang len tak heran tapi aku heran so what the heck tapi tak kire aku nak cite jugak sebab aku excited+ perak+ cam nak terkinja-kinja macam beruk walaupon dorang sume beribu riban and berjuta-juta lemon and even ade orang akan cakap "ade aku kesahh??" and yeah..aku kisah! ( baca 1 nafas je ye.skian) 


nak tau sape follower ke 100 aku??
tadaaaa~~~


*cilok gambo jap adek manis*

nama dia siti eva nur al-islam!ok, tipu. aku just taw nick name dia je..c-tea ^^ jom usha
belog dia cam gempak giler ( di bandingkan aku ) kat sini!!

and to c-tea..tq sebab jadik follower saya yang ke 100 and thanx sebab inform kat saya.kalo tak memang sumpah tak taw..heheh...ye la..orang baru 2 bulan je aktif berbelog.ni la jadiknye...hehehehe...tqvm once again and sori tak de pape nak bagi.just entri je...^^

eh..tapi even entri pon siap ade muke c-tea yang kiut miut lagi taw.femes ckit.ok..sape yang nak no fon c-tea...sile mintak sendri!hauhauahahuau.

ok.bai~



terapi nak lepaskan tensen

salam.~
dalam bulan ni banyak betul mende yang jadik.kat tempat keje la..umah la..personal life la..haih~ tensen betol bile pikir. rase nak baling batu kat diri sendiri je. tapi tak pe.since aku dah ade method yang cam besh nak kongsi. nak tau pe dia?


1. amik bantal pastue tekap kat muke then jerit kuat-kuat.
- sebab takde sape pon boleh dengar korang menjerit.so, jerit la kuat-kuat sampai kua anak tekak!


2. barang-barang yang tak pakai jangan di buang
- sebab kalau korang tensen.korang leh guna kan barang-barang tue untuk di campak jauh-jauh sambil memaki hamun. tak pon baling barang-barang tue dalam bakul cam konon korang men basketball!konpem besh~


3. nangis and cakap sorang-sorang depan teddy bear
-sebab since takde sape yang nak dengar korang cakap so pe kate korang cakap ngan teddy bear je. dorang ni memang pendengar yang sangat2 baik. korang maki hamun bagai nak rak pon dorang still senyum and tak cakap pape pon kan?kan? *make sure jangan bagi orang nampak*


4. excercise sampai penat!
- ha..ni memang terapi yang paling besh. kalau korang stress darah korang akan naik sampai ke otak kan?pe lagi..trus bersenam and wat la pape skill and teknik skali pon. cam cipta gerak tari ala-ala nak belasah orang ke, wat head- banging sampe penin ke..atleast bile dah penat korang tak dan nak pikir dah pe masalah korang tadik.


5. camwhoring depan lappy.
-wohhooooo~~ ni paling besh skali.aku penah try wat mase aku tengah hangin ngan student2 aku ritu..memang mujarab!huahuahuahua...


*sile klik gmbar di atas untuk yang seterusnye ye.sekian*


ok.bai

Monday, March 21, 2011

sape tak suke bulu sile angkat kaki!!

salam~


ohokay!nak tanya sape sini yang tak suke langsung bulu?walau sehelai pon.kalo nampak je rase nak bako terus je bulu yang tumbuh tue?? ( ok, agak melampau T___T) lagi-lagi tumbuh lebat tang kaki, tangan, ketiak,erm...mana lagi ek? tapi bese kat area ni je la kan?ha..ade product yang cam besh untuk korang try.tadaaaaa~~


i knoe..i knoe..sume dah tau pasal VEET.. :)

Veet ni ade macam-macam jenis produk yang dorang kuakan taw.tapi yang main thing is.. sume nye pasal menghapuskan bulu kat badan! KATAKAN TAK NAK PADA BULU!!! yeah~

mesti ade yang ingat dia just ade produk yang cam losyen je tue kan?yang kene tunggu bape minit then amik shaver plastik tue and just removed it. wow~ simple and easy ^^

tapi kan tapi kan Veet ade gak wax yang lagi senang gune.just tepek je kat bahagian bulu yang korang tak nak tue then biakan bape minit jugak pas tue tarik!zaaassss~~ resultnye??memang licin berkilat..( tapi azabnye..tuhan je yang taw  T___T) 
ni dia.. dia cam ala-ala plaster detox tue.huhuhu

skorang taau tak sebenarnye kan veet ni boleh gune utk remove bulu kat ketiak jugak.yeap..bukan kat kaki je taw. plus, lebih better gune veet ni kat ketiak daripada cabut 1-1 or cukur!sebab?bukan je dapat putihkan ketiak korang tapi gak dapat elakkan daripada canser untuk sape yang suke cukur ngan shaver taw.betullllll....tak tipuuu~~

and even utk laki pon ade gak tau!untuk remove misai dengan lebih senang^^..

haih.~ bagus betul produk-produk zaman sekarang ni.xyah susah-susah nak belek majalah cari petua orang-orang zaman dulu lagi camne cara nak remove bulu kan?kan?
ok, ni pulak untuk laki je taw!jgn pulak korang kompius.^^

ok..2 je..bai!


nape laki kejam sangat??

salam~
wah..pagi-pagi dah kuakan statement panas ek?pasal kejam merejam ni..heheehe..saje nak share je ngan korang satu cite.bukan pasal aku tapi pasal kawan aku punye kawan punye kawan punye kakak!lalalalala...cite nye pasal laki dia curang dengan dia.ha...camne kantoi?? pasal bini satu ari tue terbuka ati nak meng'stalk' hp laki dia. ye la...dia pon nak tau gak nape laki dia asyik susah ati dok ke hulu ke hilir cam mati bini je..padahal bini elok je dok depan mata!haih~ =.=' bile dia bukak-bukak je mesej hp laki dia pe lagi..terkezut beyuk la pasal ade mesej-mesej sayang menyayang dengan pompuan lain!siap ber FB-FB lagi!mana terbakar ati membe tue!  pe lagi..bile tanya sape fomfuan dalam hp tue kat laki dia mengamuk jugak la si laki ni sebab check hp dia tanpa mintak kebenaran! ( kalo mintak cam dia bagi pon kan?kan?) so..sesi gaduh bergaduh pon start..walau sehebat mana pon pompuan ( cam naruto) tetap kalah gak dengan laki.abis tangan dia lebam sebab kene pulas dengan laki dia..pastue muke bini dia pon kene tumbuk termasuk perut. ( lagi kesian bini dia tue masih lagi pantang T___T) sebab kan takut nye pasal..dia pon lari umah dengan bawak anak-anak dia yang masih kecik. baby lak dia mintak tolong jiran dia jaga. 
pagi-pagi subuh tue dia bawak kereta ngan menggigil balik ke umah bapak dia dengan sehelai sepinggang. bapak dia pe lagi..sedeyh nye pasal..menitik air mata sebab tak sampai ati tengok anak dia yang dah tak rupe orang dah tue.ye la..dari kecik di tatang bagai minyak ttibe dapat kat orang lain sedap-sedap di belasah..bile di tanya pe puncanye...dia cakap...laki dia susah ati dua tiga ari ni sebab dia tengah pikir untuk wat pinjaman untuk pompuan yang dia baru kenal tue.pompuan tue belajo kat Rusia and dia perlukan duit untuk support dia belajo. pompuan tue pn dia kenl dalam FB..( FB lagi? T___T )
bile dengar camtue..perh!!!mesti la bengkekkkk je kan ati membe! dah la anak-anak tak mampu nak tanggung. lagi-lagi anak yang masih baby tue.duit hospital pon x abis bayar lagi! ni lagi nak tambah beban tanggung anak orang..haih~ pe nak jadik la...
tapi nak wat camne..kemaruk bercinta punye fasal kan..so..bini la jadik mangsa nye....
so, sekarang ni pas dah wat laporan polis, medical check up dll..family dia pon mintak dia pikir masak-masak samada dia nak mintak cerai ke tak ngan laki dia ni.masalah nye bukan sekali dua tau dia buat perangai..dah 1028334684x sampe dah tahap infiniti dah.. tapi punyer la sabar si bini ni..dia masih lagi pikir whether nak mintak cerai ke tak.ye la...kot ye sayang punye psal pon tapi kalo laki tak sayang wat pe pon kan?hurmm...manusia-manusia...

ps: tetibe trauma ngan laki.. :P kalo korang pe korang akan wat?



Sunday, March 20, 2011

BEN ASHAARI: TERIMA KASIH IBU!

yay, arini nak join entri bang ben lagi!!kali ni pasal mak saye ^^
sape nak join sile ye klik banner bang ben yang posing macho tue ok :)



Cam biasa .. buat satu entri khas ...
1. Sila letak banner Abang ben 10 = checked!
2. Tajuk : BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU ! dan linkkan ke entri ini = checked!
3. Ceritakan satu kenangan yang paling anda tidak dapat lupakan ketika bersama ibu anda .. Tak kira manis , sedih , pahit atau apa saja yang ingin anda kongsikan .. Mesti lebih dari 100 patah perkataan ..

ok. just nak bagitau sebenarnye mak aku ni memang seorang penipu yang profesional!
yeap! sampai kan kami anak-anak dia selalu di tipu. memang geram bile pkir tapi sebenarnye ade sebab nape dia wat macam tue kat kami. motipnye??sebab dia tak nak kani risau pon pape pasal dia.cume dia je yang boleh! huh.dah la penipu pentingkan diri lak tue.grrr~~
ni antara kenangan yang wat aku rase tak tau nak cakap pe lagi ngn mak ak.haih!!nak tau pe yang selalu dia tipu?

1. setiap kali sakit dia masih boleh tersenyum gembira dan cuma akan mengerang kesakitan hanya di belakang kami aje. bila kami tanya.."mama sakit ke??" mesti dia akan cakap.." tak la..demam tua bese je"
2. setiap kali kami mengadu masalah..mesti dia orang yang akan tenang kan kami.tapi bila dia bermuram durja alasan yang selalu dia guna.."tak de pape pon..mama letih je"
3. setiap kali mama ingin kan something..dia cuma cakap.."cantik nye barang ni." bila kami nak belikan utk dia mesti akan bagi alasan." eh, mama bukannye nak.saje je cakap" tapi sebenarnye dia memang tak nak susahkan kami. 
4. setiap kali aku mengadu ade masalah duit. dia akan senyap mendengar and tetibe akan kuakan dwet dari wallet dia and bagi kat aku. walaupon niat sebenarnye just nak bkongsi masalah je tapi mama mesti akan cakap."ala, takpe.mama bukan nak gune pon.pakai je." tapi aku tau mama memang nak gune duit tue.and kami akan bergaduh sebab aku tak nak amk dwet tue je.


4.  Antara ibu dan ayah , siapakah yang anda lebihkan ? hehehe...
ibu!!ibu!!ibu!! no matter what..yay~ kitorang kongsi sume rahsia.even pasal boifren, kua ngan kawan ke..sume la.kire mak ni penasihat sulit aku la.heheh...tapi aku akan carik bapak aku bile ade prob yang serius cramp je..T___T * sorry ba.lalalalala*

5. Apakah anda sanggup tinggalkan ibu atau ayah anda di rumah orang tua ?
huish...anak orang gilo je yang sanggup wat cam tue.dorang punyer la jaga kite leklok pastue kite leh slumber je letak dorang kat umah orang tua. kejam hokay!! memang kene sebat bontot sorang-sorang kalo berani wat camtue.

6. Pendapat anda mengenai anak anak yang sanggup bercakaran merebut harta pusaka orang tua mereka ..
dulu mase kecik mak abah bagi dwet skolah same rata je.kalo abang dapat seposen aku pon dapat seposen gak.kire dari kecik dah di latih utk belajo kongsi sama rata. so..bile besar xyah la nak cakar-cakar cam kucing semata-mata nak harta yang seciput je. bikin malu je..jmpe tok kadi peguam and bahagi-bahagi la sama rataikut syariat..ha..kan senang lagu tue noh?x penat pon kan?

sekian.

when anwarhadi speaks out yaw!




ohokay..quite serious issues here.its bout anwar hadi speaks out his thought and opinion on what our first lady aka FL Datin Rosmah Mansor had said in public about tsunami in Malaysia Japan!quite a brave act bro but hey...who knows..it might get tooo serious when it involves with government and of course with PM's wife!


but on the other side..i kind a agreed with what he had said. what on earth that climate change and green technology relates with what had happened to Japan? as she talk to our country, Malaysia.yeah, u guys remember rite how tsunami "attack" our country? so..kind of same situation at here rite?


well. people born to make mistakes.so..what else can we say. ermm...please...take note ok Malaysian..." ini pengajaran utk kita supaya kita lebih concern tentang climate change and green technology" 


ps: salute with u la bro!