Saturday, June 4, 2011

kesian gambit saifullah kena baling tahi dengan peminat

salam~


minggu ni banyak betul lah hal nak aku setel kan.penat betul.asyik travelling je keja nya. nak kata keja aku jadi traveller tak jugak tapi potensi untuk khatamkan highway dari IPH-KUL tu kira memang no hal la.huhu..di sebabkan aku dah rasa macam dah berzaman tak tahu hal dunia. so, agak tak  tau lah apa yang terbaru.banyak gila kot aku tak sempat nak hapdet!pasal Putera William and Kate bercerai, pasal Hookwinked Too:Good vs Evil 
Premiere Screenings, and kali ni pasal Gambit Saifullah!


wow~ pelakon yang hensem and baru nak meningkat naik kali ni bikin meningkat
lagi tinggi melambung pasal kes yang terbaru dan terkini. sampaikan ada yang
tak kenal dia pun boleh TERkenal.betapa hebat aura dia sekarang ni. aku pun
start kenal dia pun masa dorang dok bising pasal ada retis yang hensem gila dalam 
drama apa ntah. so, aku pun start la check it out kat mr.google sapa lah mamat
nama gambit ni.macam dasat gila.sampaikan ada website dia sendiri wooo~
http://www.gambitsaifullah.com/bio/ memang aku salute la dengan dia,bukan semua artis
ada website sendiri pun..ada pun setakat website facebook dengan twitter je :P
ce korang try check ada Lisa Surihani ke,Rosyam Noor ke,Nasir Bilal Khan ke.. 
or sape- sape yang artis fofular kat Malaysia ni.ada website sendiri? nan hado pong~
( tangan di bahu, mata di atas)   


tapi di sebabkan aku peminat setia Beautifulnara, tengok-tengok nama dia 
terus femes lagi. tup-tup tengok ada satu video clip yang giler best by
Prema Yin tajuk Marilah.producer dia Gambit sendiri and pelakon dalam
VC tu Shah Jasle.



tak ada menda pun pasal vc ni.korang dengar lah lirik dia.tak ada menda pun.cuba korang baca dekat sini! ha..mesti korang rasa memang related sangat kan dengan vc ni kan?kan?( tangan di bahu, mata di atas)macam Gambit cakap..


"Saya tidak rasa ia menjadi kontroversi kerana saya hanya menampilkan adegan pasangan suami isteri yang sudah kehilangan cinta dan mempunyai ego masing-masing.

"Saya rasa ia tidaklah terlalu teruk, mungkin ia menjadi kontroversi disebabkan saya dan Shahz Jaszle terlibat dalam klip video ini,"


ada lagi dia cakap...

"Memanglah kalau boleh saya ingin ia turut diterima oleh peminat hiburan tanah air. Tapi kalau ia tidak diluluskan, saya tidak ada bantahan kerana hasrat utama menghantarkannya ke Amerika Syarikat," katanya.

"Kenapa orang ingin mempertikaikan klip video ini sedangkan filem ...Dalam Botol yang jelas memaparkan hubungan songsang dan terdapat aksi lebih teruk tetapi ia diluluskan.

"Apa salah saya, bagi saya video klip tersebut tiada adegan cium ataupun meraba,"


ha...apa salahnya kan?kan?korang je yang tak open minded!relek la der..dekat Malaysia pun berlambak video macam ni jugak..movie-movie english yang dekat tv pun wajib ada scene macam ni. mung ni tak AMERICA langsung!


tapi disebab kan dekat sini Malaysia. memang silap besar jugak lah kalau dia tetap mempertahankan hujahan dia. tapi walau ada jugak yang mengucap banyak and maki-maki tengok vc ni.tapi korang sanggup jugak tengok sampai abis!tak kisah lah berukband tahap lambat siput vavi ke, buffer berapa lama kena tunggu ke..sanggup jugak nak tunggu!bila dah abis tengok tu.siap pos lagi dekat FB cakap tak guna punya vc ni!dah orang lain pun dok join tengok jugak~ sambung maki-maki.huhuh..


tapi tu suma no hal sangat la bagi aku.tapi sekarang ni heboh pulak dia condem blogger!gulppp~hokay.agak terasa I tau.walaupun bukan blogger femes tapi still a blogger :( walaupun aku tak tau ujung pangkal nye tapi bila tengok blog-blog ni pun dah buat aku rasa..waterpark mayyyyynnnn~~?? tak baik gitu tau~


banyak lagi la yang aku baca..erm...tak tau lah apa nak cakap dengan mamat ni.dia memang talented ( maybe) tapi di sebabkan keegoan dia yang buat orang lagi panas tu yang aku tak dapat terima. even Fasha Sandha yang ratu kontroversi tu pun reti nak mintak maap pasal kes- kes yang boleh menimbulkan kemarahan orang ramai. plus, dia rela berdiam dulu sampai kes nya reda. ni kan pulak la hal Gambit ni.dari kes yang sekecil zarah terus jadi hal sebesar dinosaur! tak ke parah tu der? 

lagipun untuk Gambit, bukan semua blogger tu close minded and tak ada perasaan langsung. even dia fokuskan untuk certain je blogger tapi tak payah lah nak general sangat ayat awak tu nak sound-sound. hope lepas ni mana lah tau kot-kot tetiba dapat hidayah ke..terbuka hatinya nak mintak maap and terus jadi alim macam Bob Lokman or Sham Kamikaze ke satu hari nanti..we never know :) 

ps: sesapa yang nak geram tahap gaban dengan si Gambit ni ada game best untuk lepas geram!tak pun sapa yang tensen dengan bos ke, mak mertua ke, roommate ke..ha...KELIK SINI!
tu je.ok bai.

17 comments:

kim heeruul said...

gua tak amek port pasal artis2 malaysia..
ntah pape dorang ni...

syameem said...

ak search gambit kt google image kuar gambit x-men je

rebecca melessa said...

kim: agak r..huhuhu

rebecca melessa said...

syameem:hahahaha...sama!tapi lepas taip nama penuh dia baru kua detail dia.hahaha

teyn teyn said...

entah apa2 lah gambit ni ..

rebecca melessa said...

masalahnye dia ego sgt. smpe bila pon xleh slesai :P

Encik Paul said...

Gambit2...Ape pon tak boleh.....tetiba jadi nyampah lak...

rebecca melessa said...

agak la..dari nak minat trus mnyampah!huhuhu

fyqa said...

haishh. mcm2 dh.

Solihin Zubir said...

ego tinggi gila2 dia ni.. smoga dilembutkanlah hati dia dan diberi hidayah..

ceriteraliyana said...

x mengikuti sangat citer dia ni..tw p0n pas kecoh citer dia kat blog.., ^^

Judiene said...

Ye ye.
Aku pun setuju lah.
Takde la teruk sangat.
Cuba guna pelakon yang tak famous, takdenye nak jadi gosip music video ni.
Sume tu sebab Shah Jaszle je, dia kan dah famous sekarang.

アヌム ちゃん said...

Salam.singgah baca2 sini~
sudi2 la baca my new entri di frommetoyou
Arigatou (^____^)

mazeermohamad said...

huh! kesian dia kan.. saya ada entri pasal dia, "gambit saifullah tak maki aku!" hehehe! btw, ini update terbaru saya! Jangan Pernah Berubah! >>saya dah banggg!! apa yang patut!

Nur Syazana Mohammed Sani said...

maybe lepas nie cape cape nak buat VC ,. kene pikir panjang kalau nak buat macam kontrovesi cikit ,. heee ,.

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana ^^

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/amalan-pemakanan-rasulullah.html

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Ain Dzaya said...

siyesly..annoying giler dgn video tu taw! perempuan tu pulak pk dia seksi dgn lenggok2 gitu...eewww! dala ketiak itam..selulit nmpak ketara...malukan diri betul la....anoying!annoying!annoying!

Dihimpit lelaki lelaki. Dilema!