Friday, April 15, 2011

alahai makcik..oh makcik...

salam..


mase aku kat spital ritu. ade satu insiden yang mmg aku x boleh lupe. ade satu makcik ni baru masuk spital sebab ade masalah pe ntah.aku pon x sempat nak jadik reporter mase tue sebab sakit.huahauhua..makcik ni dalam lingkungan 70 ke atas kot. mase tue cucu dia teman kan sebab anak-anak dia yang lain ade kat kl ( ok,kantoi kepochi) makcik ni ade masalah ckit. masalah pendengaran.standard la orang tua..so, cucu dia je la yang jadik translator untuk dia mase nak cakap ngn nurse. jadik bayangkan la cmne meriah nya bilik wad tue semata-mata nak komunikasi ngan makcik tue je =.=' kebetulan mase tue cucu dia kua jap sebab nak beli makanan utk nenek dia. and ade plak doktor yang datang nak meng"check" makcik ni.




doktor: makcik. ok? ( cakap ngan sungguh berbudi bahasa)
makcik: ha????!!
nurse: doc, makcik ni kene cakap kuat ckit.dia kurang dengar.
doktor: ohokay2.. MAKCIK~~!!! OK KER????!!!! ( volume tahap infinity)
makcik: ha...bese la..sakit kat sini. tadik jatuh.
doktor: MAKCIK ADE SAKIT KAT MANE-MANE LAGIK KE???~ ( volume tahap infinity ) 
makcik: ha...kat sini sakit.tadik jatuh. 
doktor: T___T (tak putus asa ) MAKCIK ADE SAKIT PAPE KE SEBELUM NI?? ( volume tahap infinity)
makcik: ha..tadik jatuh kat toilet.kat sini sakit.cucu bawak ke spital ni la tadik...bla..bla...bla...
doktor: XPE LA MAKCIK.REHAT JE LA YEEE~~ ( putus asa)
nurse: dah rupe dalam cite P. Ramlee lak aku tgk. tanya lain jawab lain lak. haih~ =.='


ps: kadang bila kita tengok situasi tue memang cam lawak antarabangsa tapi ape prasaan kita kalo kita kat situasi makcik tue?cian tak cian? sabo je la ye doc..haih~~

3 comments:

faisal said...

sabo...sabo...yang penting tenang je..huhu

http://faisalapardi.com/

elinADNAN said...

kecian makcek tuh..kecian jugak kat doktor tuh kannn..sabar jehla

rebecca melessa said...

taw xpe.cian doktor tue kan?