Friday, April 15, 2011

kerna Allah masih sayangkan aku

salam~~
 lama gila aku x bukak belog aku ni.since bulan april ni bulan mengembang ngan masalah yang x kuncup-kuncup..akhirnya arini aku cube untuk merapu kat sini gak.ade orang nyampah??tak kira.nak mensarut jugak!!lalalalala..


btw, aku nak trima kasih banyakbanyakbanyakbanyakbanyakkkkkkkkkkkkkkk kat sume yang doakan kesihatan aku  *muke terharu abis ni.alhamdulilah.sume dalam keadaan baik skg.aku dah bole bangun,jalan,merangkak, menyusu *ttibe*. kira aku dah jadik manusia normal balik la.weeeeeee~~ tapi yang xbape besh nye baby ak masih lagi sakit.tak tau bape minggu akan sihat balik :'( doktor blom wat pemeriksaan selanjutnya kat dia lagi.kene wat laporan bertulis kat tuan polisi dulu then baru bole proceed ngan operation tue. bertahan lah wahai baby ku aka viva~~


sapa yang xtau pape yang aku sarutkan ni.bio le awok terangkan sebeno-benonye ye.( gaya usop wilcha) awok i sebeno nya baru kene xcident mase otw balik dari kl ke Ipoh ngan mak awok. x usoh le tanya wat hape kat kl tue. ce tanya camne leh TERexcident tue. tanya lah...tanya lahhhhh ( sambil wat muke mintak penampo) camni citenye......( serious mode)


mase otw balik dari kl tue.jam pukul 2.30 pm..aku ngan mak aku decide nak rehat kat RNR Rawang and nak tido jap before ktorang continue journey. 30 minit pon dah cukup wat aku fresh giler. sambil pasang lagu maher zain ( dah 38338940402x aku dok dengar ) and melalak sorang-sorang kat dalam kete aku drive kete ngan epi nye sampai la ke tapah. di sebabkan aku tak solat lagi so aku decided nak solat kat stesen minyak petronas situ.before gerak tue aku ade mengadu kat mak aku yang aku lapar. memula mak aku cakap soh benti makan dulu tapi since aku pon tak de la lapau gilerk so aku cakap takpe...aku akan makan bila dah sampai umah nanti. sepanjang perjalanan tue ujan je x benti-benti dan kebetulan mase nak sampai ipoh ujan dah start lebat. di sebabkan aku sorang pemandu yang berhemah ( tue pon sebab mam besar ade kat sebelah) so aku bawak dalam 70 km/j je..ha...


cam bese..tengah syiok layan lagu maher zain ttibe adesatu kete meluru kat lane aku and langgar kete aku!ha..pe lagik.mao tak panic awok! apa lagik mase tue aku ngan mak aku gabra tahap gaban and satu incident kemalangan telah berlaku di mana aku xdapat control and langgar divider tepi hiway. pale aku terhantuk kat stereng kete dan aku x sedar kan diri..


nak tau camne kami boleh terselamat dari eksiden tue?tunggu sat no..kita minum dulu~

2 comments:

aNa said...

sya pun lepas xcdent . . .tapi syukurlah xpapa kan. . .i follow sni . . .t follow sya k . . .tq

rebecca melessa said...

ana: yeke?slamat alhmdulilah :) ok2.dah folo ana ^^