Saturday, May 14, 2011

beza antara orang femes dan orang tak femes

HOnestly, i love 2 read or view other peep’s FB or blog aka STALKING coz i really adore with some famous peeps that always get an attention from others. don't tell me that u guys xpnh stalking ok! (: but at the other side, a full of sympathies for few peeps that really wnt to be famous but unfortunately..they are definitely wasting their time.instead of being criticize, they also being hated by others.poor ‘em :( tak suka betul orang camni. cube korang tengok, yang femes-femes mst yang cam chumel-chumel ala- ala nora danish ke, fajura ke, norish kariman ke…hahaha.. tapi yang tak femes bese yang muka x semenggah cam…erm…erkkk…aaahhh…aku ker!huh..pasrah je T___T jap, biar aku list kan pe beza dorang ni.
1. FB status
orang femes: letak status “ABCDEFG” or “morning” je… —-> 15 people like this
orang tak femes: letak madah or kata- kata pujangga pe kejadahnye yg super best….——> You like this ( diri sendiri )
2. dress up
orang femes : pakai baju lusuh or colorful gile bab1 pon orang kate…”walaweyh, stylo gle..vintage r dress up u” ataupong ” awww, comei nyer u tipah..admirer btol.nak tiru~~”
orang tak femes: pakai baju lusuh or colorful nak mampos orang kate…” ko buang tebiat ke?dah r muke cam hampeh!” ataupong ” dah r..xyah beria melampo-lampo..huduh tu wat cara huduh”
3. Blog
orang femes: jarang update and tulis pon orang xpaham pe ( sbb bersastera sangat) orang kate… ” u are my sifu. akan ku ceritakan tentang kehebatan ko pada anak2 dan cucu cicit ku.i lap u la” pastu follower sampai ———> 6573210191733 followers
orang tak femes: tulis berdegang-degang siap gambar pon cun melecun..hapdet tiap-tiap ari sampai juling mata. try tgk follower dia pulak ———-> 23 followers
4. camwhoring
orang femes: muka baru bgn tido pon orang kata chumel. tu belom lg gmbo korek hidung ke pe..perh! saluteee~
orang tak femes: letak muka abis comei pon orang tak nak tengok.kalo boleh sampai nak block je dia dari fb.kahsihan~~~ =.=’
5. buat baik
orang femes: even bagi 1 tin jacob cream cracker pon 1 malaysia boleh taw. konon si pulan ni baik ati gler la, idola negara la. pe la. kalau boleh hebahkan smpai 2, 3 bulan pon orang tak kisah.
orang tak femes: siap tungkus lumus bina umah utk orang lain pon orang tak heran sgt. kalau orang puji pon stakat seminggu je pastu dah..sonyap jo.
6.komen 
orang femes: bagi komen yang giler pedas cam cili api pon orang leh siap puji lg.” dia mmg ade style.aku suke pendirian dia”
orang tak femes: bagi komen yang cam pedas suam2 kuku pon orang dok kutuk kaw2 sampai kalo bole nak pulau kan sampai bebila pon..tiap-tiap ari kene gossip lak tu…soksek…”cik kiah 2 dah r muke huduh, perangai pon huduh gak” sokseksoksek
so, mulai skg belajar lah market diri utk jadik yang d sayangi.sekian. memang tak de kaitan ngn sesape pon.sje je…hahaha..

ps: copy and paste dari tumblr aku je.bahahah
ok.bai

12 comments:

F A I Z said...

hehehe...best.menarik..terasa diri ni yang kedua..

rebecca melessa said...

erkkkk?trsa orang femes ke x femes?heheh

HaNa HoNeY said...

alamak!
dri neyh kat part mane ehh..pemes ke xpemes...
ah...payah2
hahaha

rebecca melessa said...

ha...pat pkir..heheehe...

cik faiqah said...

yeay...sokong!!baik jadi diri sendri..neutral..hehhehhe

rebecca melessa said...

kan?kn?hi-5!huhuhu

Anonymous said...

cam ko lar...x femes...hihihihi! jgn mareee....=P

rebecca melessa said...

2 la pasal...macam aku.ahhaha..dah tulis dah cth kat atas 2 :))

Mr Syafiq said...

terasa dengan entry ni, heheh ;)

rebecca melessa said...

mr syafiq:lorh, npe lak?

y u y u Z u l a i k h a said...

terasa number dua... T_T nak bungkus belog dah lepas ni~

rebecca melessa said...

yuyu G.E.D.I.K!sekian