Friday, May 27, 2011

saya di hentam teruk sebab bertudung :'(

salam~


sejak dari awal sampai la sekarang aku bertudung.ada je yang tak puas hati dengan aku.tak tau kenapa.sedih bila pikir balik.teruk sangat ke aku bertudung ni?aku amik langkah yang salah ke? tapi napa ada je orang suka?? :'( hati semua orang kita tak boleh jangka kan? tak pa la..kalau la macam ni teruk aku kena.aku pasrah je la bawak diri ke...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
bilik!tido lagi best!

" RM masih memberikan pose istimewa walaupun di katakan memakai pashmina yang sebesar gebor a.k.a selimut"- harian metro

sebenarnya tak ada la kena hentam teruk sangat.just aku asyik kena perli or kena kondem sebab style tudung yang aku pakai, jenis shawl yang aku pakai, semua yang berkaitan dengan tudung la! nak buat macam mano jang. eden memang suka try and error sesuatu fesyen tu. kadang nampak pelik. kadang nampak cantik.kira ok la tu sebab atleast kita ada la rasa macam semangat nak tutup aurat kan? honestly aku cakap.aku start tertarik nak pakai tudung  bila start ada macam-macam jenis tudung yang hado !pastu dengan cara-cara pakai tudung yang macam...WOOW~ naiiisss seyh! siap ada gaya macam nak tercekik leher, gaya tudung tak siap pakai, gaya kuak bebas. * ok.tak ade kaitan*

" pelik gila ke style macam ni?" - RM, surat khabar harakah


tapi sebenarnya tu la yang buat lagi ramai sekarang tertarik nak pakai tudung kan?lagi-lagi geng-geng retis yang dah berlumba- lumba nak tutup aurat! korang tak suka ke tengok?kan?kan? memang la kadang tu orang pakai tudung sebab nak bergaya or ikut trend terkini je..sampaikan ada yang pakai tudung.tapi baju jarang.pakai tudung tapi baju lengan pendek.pakai tudung tapi pakai seluar ketat giler. bagi aku..kalau kita betul suko tengok orang dah nak berubah.try la nasihat dia cara baik.bukan main hentam je.agak-agak nampak yang tak patut macam...macam....macam-macam lah..tegur lelok!ha..kan lega sikit dengar.

"ni bukan gambar ic saya"- na nyang siang pau

kalau dorang dah ada intention nak berubah tu, tak kira sebab nak ikut fesyen sekarang ke pe ke. atleast dorang memang dah ada minat untuk menutup aurat.just perubahan yang lebih baik tu memang amik masa lama sikit la der.takkan la orang yang tetiba pakai hot pants ko nak suruh pakai purdah terus!just take it..slowww...sloowwww~ ...really sellooowww hokay ^^

so, bagi aku style hana tajima ke, yuna ke, maria elena ke, becca ke..terpulang pada sapa yang lain nak ikut. jangan lah di hina teruk sangat and di samakan dengan orang yang berbogel.pilu dengar weh~!! bagi aku style tudung tu tak jadi menda hal besar sangat kalau di bandingkan dengan orang islam yang pakai sleeveless or skirt pendek.napa dorang tak di hentam teruk pulak? 

ps: jangan suka cari salah orang saja ye kawan-kawan. try tengok kebaikan dia pulak.sure lagi banyak ^^ renung-renungkan dan selamat beramal.

tu je.ok bai




22 comments:

kaizen said...

yg penting niat

EmmaSafa said...

btol2...tp seriously ad gaya yg xikot syarat tutup aurat...
tp berubah ke arah kebaikan itu bgos skali....
=)
lantak je mlot org kn...

eienrazak said...

hehe lawa je,tutup aurat jugak tu :)

saya bukan tomato said...

hoho kalau kena kondem macam2 tu sama lah kite .. lantak apa org nak kate .. hehe

rebecca melessa said...

kaizen: 2 la..niat becca nak berubah jadik baik kot :(

NUR FARHANA ZAIDI said...

comel ja! :)

rebecca melessa said...

emma: 2 la pasal..selowww~ slowwww kan?kan?erm..cedeyh :(

rebecca melessa said...

eienrazak: erm..tutup aurat pon kene mara gak :( hukhuk

rebecca melessa said...

saya bukan tomato: awak kene kondem gak ke?demmm~ sape yang kondem!mulut bushuk punya olang.huhuh

rebecca melessa said...

farhana: tak tau la.ade gak yang rase pelik and buruk. :(

syaza kelyza said...

ala , jangan peduli cakap orang tau . yang penting niat :) lagi bangga pakai tudung kan ^^

Aida Azryn said...

eh.. ok je.. ignore je orang yg dok kata tu. :)

Nur Syazana Mohammed Sani said...

peduli kan kate orang la kak ,. orang orang tu sume sebenar nye jeles dengan akak ,. dieorang x dapat pakai macam yang akak pakai tu ^^

rebecca melessa said...

syaza: betull~~ rasa cm princess diana lak bile pakai tdung ni!hahaha.ok.over -___-"

rebecca melessa said...

aida: 2 la..tgh cuba wat dono je.susah nak senangkan ati sume orang kan :(

rebecca melessa said...

syazana: ok.mu punye komen ni mmg terbaik lah dik!akak suka.hahahha..semngat balik ^^ thanx korang ^^

cik faiqah said...

takpe..yang penting still dalam landasan yang betul:)

rebecca melessa said...

faiqah: betul2 ^^ gimme- 5!heehhehe

kaizen said...

hope awk dpt berubah dgn baik...abaikn mereka2 yg mengata tuh...

rebecca melessa said...

insyallah~aminn.hehee..tq kaizen^^ dah smngat ckit :)

diyanatjuman said...

orang-orang mcam tu mmg ramai..

dorg mngata tu sbb dorg jeles.

sabar k..

rebecca melessa said...

diyana: tu la..sedeyh btul..ade je yang xkene kan?
btw, tq :)