Saturday, May 28, 2011

kasihannya aku..BE pun tak tahu apa benda tu

salam~


sedih gila aku ni..dah lah rabun IT.nak guna blog pun dok terkial-kial lagi.asyik refer kat blog tutorial je..mesti happy tauke tanah blog tu sebab aku asyik klik je blog dia.bahahaha. dah la tu. sebab excited sangat dengar nuffnang boleh bagi gaji dengan best nya. pulun nak daftar jugak la dengan nuff nuff ni.. ( chup..korang tau tak dalam French nafnaf maksudnya piggie aka pig.ok, tu je :P) harapkan dapat la earn sekupang ke, dua kupang ke..kira dah bersyukur gila! ( ok, aku tipu.) 


tapi bila tengok orang dok cerita pasal meter earning, buffered earning, pekejadah lagi earning. aku pon dok kalut nak jugak ni.tanya sana sini istilah- istilah tu.dorang pun punya la cita pung pang pung pang.tapi.....tak paham gak :P lepas tu cik kupu-kupu kecik ada advice suruh hapdet biodata selalu and kena rajin tanya nufnuf. "weh, bila ko nak bagi BE kat aku? dah kempunan gilo ni!" ( sila jangan tiru ayat ini di rumah) 


and walau pun dah beribu kali sampai muntah darah aku dok hapdet punya hapdet baru lah aku sedar lepas dah kena langgar dengan pakcik jual eskrem..rupa-rupanya aku dah lama daaa dapat BE ni.bahahaha.. aku je yang tak tahu. *yeah, pity me :( rupanya cik memang dah murah hati bagi aku masa awal-awal blogging dulu. bukan setakat 1, 2 je..tapi 4!!!! weh~ ok, dah start jakun gila! rasa nak guling-guling je kat gunung everest tu sebab dapat BE! tapi tu pun dah 2 bulan lepas dapat baru tahu apa tu fungsi BE * why nowww???*  nasib baik ada encik IR (iniridzwan) yang bagi petunjuk suruh refer kat pendekarkudakularigagahberani punya belog. kira lepas ni tak ada lah aku macam heran lagi bila la aku nak dapat BE walaupon sebenarnya aku pun tak tau apa punca orang kemaruk benda alah ni dulu. tapi sekarang aku dah tau daah..( gaya eksen gila) hahaha.*gelak keji*
nak peghak aka jakun jap tunjuk BE.

tu je.ok bai.



12 comments:

Taufan Bin Ribut said...

perh boleh belanje epok2 mak nona ni..hahhaa

nurain said...

hihi..tu la.aku pkai bm, so die tulis pendapatan terumpuk.ngahaa..rofl

kim heeruul said...

macam mane nk bermesra dgn nuff nang?
dkt laman sosial mana?
gua pon ad nuff,tp tak pernah dpt BE

rebecca melessa said...

xksah..cakap je nak pe.epok2, kuih keria mak noni, kuih palas mak non,kuih keria mak nuni.anytime.hahaha..riak gilew~

rebecca melessa said...

nurain: taw xpe..lawak gile.rasa macam tertumbuk diri sendri nak paham pe kebenda la BE ni.hahaha..

rebecca melessa said...

kim: gua pon xtaw macam mana bole TERdapat BE ni.hahhahah.ce try klik kat

http://www.pendekarberkuda.org/2011/01/apa-itu-be-apa-itu-me-bagaimana-nak.html

^^

ZIPPO MILLER said...

perghhh zippo siap buat kajian mcm mane nak dpt Be...Bestnye....

rebecca melessa said...

hahahha..dasat 2..respek zippo ^^

Cik Nathrah said...

jelesss2!

Budak Botak said...

he3, tahniah2...

Entry terbaru -> Momir Bojic Mencipta Kereta Volkswagen Beetle Daripada Kayu... (",)

rebecca melessa said...

cik natrah: sila jeles. xtaw cmne bole dapat ntah.padahal kite newbie je :)

rebecca melessa said...

budakbotak: eh..budak botak singgah sini woo~ bangga2 ^^