Wednesday, May 18, 2011

Day 1- your current relationship, if single discuss how single life is

salam~


yay~ starting hari ni aku akan start cabaran berblogging!yess~selama 30 hari yaw...ha?ada aku kesah pasal cabaran ko?erk??tak kesah pun tak pe!yang penting kita..enjoiceee~*sila tampar aku laju-laju* first day of the challenge is..pasal status relationship saya!ok. maka dengan ini saya bagitau saya single!!!! yay :( sodeyh bebeno dengan life aku sekarang ni.dulu punya la seronok bercintan cintun.sekarang tup tup..SINGLEEE?? i can't believeeeee it  * serious tak dapat terima kenyataan* dulu masa zaman jahatan jahiliah punya la senang je nak cari peganti.awat sekarang ni susah sangat??adakah kerana becca sudah tidak glamor??saham jatuh??kandungan botox semakin berkurang?? oh..tidak..tidak...saya hanya seorang insan biasa yang sedang menjadi insan yang baik lagi setia ( ok, tak ada kaitan -_____-" ) biar lah aku berterus terang.sebenarnya aku tengah tunggu putera raja pinang aku.tapi sebab kan dia pun tengah busy dengan keja dia..so..masa pinangan tu asyik tertangguh je.what to do kan... ( reality nya : * lonely...im ms.lonely..o..lalala~*) aku pun sebenarnya tak ingat bape lama aku dok menyingle ni. kadang bila dah jumpa some one yang agak-agak macam.. HIS THE ONE!! tetiba ada pulak yang tak kena. susah betul nak cari yang betul-betul paham kita ni..lelaki..biasa lah..sume asyik bajet bagus je..asyik rasa dorang je rasa mangsa keadaan!padahal dorang tak sedar pun yang sebenarnya dorang pun ada salah gak!just give and take je la der..bukan susah pun! *emo*


tapi sebenarnya tak ada lah pathetic sangat hidup single ni.saja nak mempoyokan diri lebih je tadi.bahahahaha  *gelak keji* ada bagus nya hidup single ni.korang ingat wanita tak boleh berdiri seorang ke? *tetiba* 


1. tak ada kongkongan
yes!memang best sangat hidup single ni.sebab tak ada sape pun yang kongkong life korang.kalau nak pergi mana ke..dengan sape ke..bila nak keluar ke..memang anytime and anywhere bebeyh! masa aku kapel dulu.dah rasa macam operator je keje aku ni..mana tak nya.setiap 20239393 minit asyik kena jawab kol je..tanya..kita dengan sapa la..bila nak balik la..bla..bla..kalau lambat mesej sikit dah emo..pikir bukan-bukan..padahal keluar dengan member je kot!bila gaduh je..alasan standard laki akan jawab.." i bukan apa..i kena jaga you sebab you gf i..kalau ada pape..sape yang susah?" bagus tu memang la bagus tapi kalau sampai nak masuk toilet pun tanya.."you buat apa kat toilet tu lama-lama..penat i kol u tau!" aku macam...  *erk??perlu ke aku cita setiap inci??*


2. investment kurang
ha..yang ni lagi satu hal!memang sangat seronok la kalau cita bab duit ni..mana tak nya..tak ada la banyak sangat kan duit nak di habis kan masa bercintan cintun ni..ye la...investment dari segi duit tengok wayang..makan kat fast food yang super debum!..minyak kereta..etc..pulak tu nak-nak dpat boyfriend yang keja nya nak mengedate je.walaupun tak ada duit!honestly aku ni bukannya yang suka mengepau duit bf sendiri sebab aku pun paham kan.masing-masing kena la tolak ansur bab keluarkan duit ni.lagi-lagi nak pulak dapat gf yang macam aku yang macam mentahkedarah ni.puih~memang banyak la duit abis tang makan je..bahahaha..lagi satu..pasal duit topup.kalau dulu tiap-tiap ari dok topup je sampai tauke topup tu pun muntak darah asyik tengok muka aku je...tapi dia tak tahu ke..aku ni cukup pemurah nak menkaya kan kedai dia. *don't thank me* tapi sekarang ni..kadang sampai 2 minggu aku tak topup!ha..dasat tak aku?


3. boleh kurangkan potensi kena migrain
serius masa bercintan ni memang selalu buat orang sakit pale kan?macam-macam kena pikir.lebih kurang macam pointnya kat nombor satu tadi la.. tapi yang ni kena pikir tang lain lak..tang masa depan..bila parent and family dah dok bertanya.."awak tu bercinta lama- lama tak ada plan ke nak ehem-ehem..tak manis nampak nya pergi sana sini berdua je" ha...sekarang bila dah single dah tak ada lagi soalan macam tu!yay~terima kasih tummy trim! *tetiba lagi* tu belum lagi sakit pale nak pikir pasal baju apa nak pakai masa date ke..nak buat surprise pekejadah untuk anniversary ke..pikir nak setelkan masalah bila gaduh lagi..nak kelentong pe ngan bapak bila duit dah kureng ke.. * ok.agak kantoi di situ =.=' * semua tu memerlukan kerahan tenaga otak yang tinggi woo~


4. lebih masa terluang untuk family
bila kita dah jadi single..masa ni la dan-dan nak bertempek dengan family balik kan?kan?ye la..member-member pun bukan selalu ada pun dengan kita..dorang pun ada life sendiri jugak!so, sape lagi kita nak bermanja kecuali dengan keluarga yang tersayang..acecece..ye la...bagi chance la pulak nak bercinta dengan family sebelum kawen and tinggal dengan suami terus!lagi pun kalau apa-apa pun family kita la yang come first before yang lain..kan?kan?kan? *alasan anda sangat terbaik untuk tak nampak diri looser*


5. berusaha untuk jadi lebih baik
yes!ni la yang paling best sebab kita dapat belajar untuk jadi lebih baik dari yang dulu.nak-nak pulak lepas clash and then tetiba ramai pulak member yang ada masalah cintan mintak tolong jadi doktor love!ha...dari situ la kita belajar apa yang kita betul ke salah ke masa berkapel dulu!iye ke tidak??hehe..lagi pun masa ni la kita lebih dekatkan diri dengan tuhan.sebab masa bercintan tu walau dok solat pun tapi masih keluar sana sini dengan laki gak!waterpark becca?? (mensarut secara sopan) bukan nak cakap aku ni baik tapi memandangkan diri dah menyingle..so..masa untuk tingkat diri..ekonomi..rohani..mental fizikal..etc..so, bila dah ready sume tu.tak yah bercintan cintun dah.kawen terus! abis cerita. kurang dosa, kurang kontroversi, tambah lemak!!bahaha..




ps: bak kata kawan aku..you fall in love when you are ready.not when you are lonely!sekian.


tu je.ok bai.

12 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

errr... silap komen! padahal nak komen kat entry ni! chaiyokkk!

rebecca melessa said...

bole plak budak ni =.=' error girl btul budak ni.haih~ p mandi la budak!

cik teyn teyn said...

hehehe ..

sy pon tak suke powww duit bf. sbb memasing tgh study. die nak byr , byr la. ta pena minta.hehe

Syafiq Rosli said...

emm..nice entri..setuju dengan semua yang di senaraikan..:)

rebecca melessa said...

cik teyn teyn: 2 r..dulu zaman blajo masing2 bukan ada elaun sndri pon kan?hehehe..

rebecca melessa said...

Syafiq Rosli: aik?single gak ke?gimme 5!heehehhe

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

sgt setuju:DD single life sgt easy kn?

rebecca melessa said...

yesza bebeh~xsakit pale kan?kn?

Nurul Syazana Noorhijas said...

best !! hehehe . mintak share ye akak . ^^

farhah dzarif said...

kurang dpt migrain. HAHA best :D

rebecca melessa said...

syazana: ye..sila2 dik :)

rebecca melessa said...

farhah: betull...xtipu punyer..hehehe