Thursday, March 10, 2011

anak saya ni sama harga dengan emas 90 karat tau!


morning!! 
arini nak share cikit pasal kes duit hantaran ni.penah x korang dengar duit hantaran yang sampai RM 10,000, RM 20,000..nak-nak yang geng artis lak selalu letak harga yang cam cun je..cth..RM 9,999.99... RM 19,1919.19..RM 8,888.88...macam-macam la.ade kawan aku penah kene kot.tapi masalahnye dia keja bese je. camne nak cekau duit banyak cam tue??sekarang ni aku rase memang trend letak harga tinggi kot.haih~tak paham aku..

ade 10 alasan yang aku selalu dengar nape orang tua selalu nak letak duit hantaran tinggi-tinggi!

# saya ni penat anto anak belajo tinggi-tinggi. kene sama standard la. ( yang anto anak-anak kat tempat tinggi tue sape soh!)
# anak saya ni keja bagus...takkan la nak letak harga ciput je.( aloh, setakat keje supervisor kat JJ je pon)
# sedara mara saya ni ramai yang kaya raya..malu la kalau nak cakap dwet hantaran segitu je. ( jangan sama kan orang yang kaya dan orang yang kayap ye pakcik)
# anak saya ni fofular tahap artis. ( tahap artis je pon.bukan tahap menteri)
# anak saya hotz.( panas sangat pon x elok gak.nnti jadik hangit kan susah)
# saya ade sorang je anak pompuan..sayang kot~ ( ni la mase nye nak mengepau duit anak orang lain.hehehe)
# anak che ni pandai masak kari.xdak sapa boleh challenge ni.( setakat masak kari..anak aku pon boleh wat)
# kami ni keturunan orang bangsawan, hartawan, dermawan, menawan.... ( kalo kawen ngan anak dia mau sawan di watnye)
# duit hantaran ni pon bukan kami nak gune pon.tapi utk mase depan dorang gak.        ( elok dapat duit hantaran..mak yang joli beli barang kemas dulu T___T)
# sekarang harga barang naik. ( ni anak orang kot.bukannye barang runcit)

ps; bagi aku..ape yang penting sebenarnya ikatan yang ikhlas dan halal antara kedua-dua pihak. bukannye seperti menjual anak..kalau letak harga tinggi-tinggi tapi last- last hutang keliling pinggang pon wat pe.kita nak membina masjid yang utuh dan kekal untuk selama-lamanye.bukannye sementara je.so, renung-renungkan dan selamat beramal. ^^


*ensem giler cincin ni!!!*

6 comments:

NisaAdnan said...

haha yg sawan tu mmg klaka. bhahaha

rebecca melessa said...

ye r..dah nak kene sama standard ngan orang2 kaya yang poyos.ne x nye.hahha

fara's diaries said...

rebek!!!aku super duper sokong ape ko ckp neh!!!!

rebecca melessa said...

kan2!!hahaha...hi-5!!

fara's diaries said...

ade je mak mmbe aku yg cmneh..aku pelik la..cm nk jual ank jek...yg alasan 1st n 2nd 2 exactly sma cm mak mmbe aku..skali aku pk..sian kn kt org cmni..nsb baik la bapak aku x cmni..kalo x mati la pak pung pak mustape 2.. :p

rebecca melessa said...

ha..sama la ngan mmbe aku.keja bese2 je.tapi mak bapak nye mtk smpe 7 riban!weehhh~anak kau keje ckgu je kot even pdidikan tgi.haih~
xpe..kalo harga tgi pon anak pak pung pak mustape mampu!hahaha