Thursday, March 3, 2011

BF saya memang hensem

saya, rebecca melessa dengan ini nak menunjukkan muka BF saya....
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

TADAAA!!!
*aku taw kami memang secocok*

sebenarnya ade sebab napa aku malas nak gitau pasal status relationship aku ni. pasal?? pasal bukan semua pon nak tau pasal personal life ko especially bab cintan cintun ni.mase dulu aku cam ade terbaca entri yuyu zulaikha tanya ustaz dia psal bf, husband and sewaktu dengan nya..tapi xtercarik dah sebab banyak sgt entri dak kenit ni..ustaz dia cakap...( aku translate dgn ayat aku sendiri la ye )

" kita tak boleh menunjuk muka suami kita kat FB sebab kalau orang lain tengok then dia akan wat comparison and stat kutuk macam-macam..tak sesuai la.sorang gumuk, sorang kurus..tak patut bersama la...itu la..ni la..kan ke tue di kire satu doa?bila 44 orang cakap camtue mesti termakbul doa tue "

bila pikir..memang betul pon..sebab tue aku tak pernah kekal ngan ex-ex aku dlu..byk sgt orang doa yang x elok kot.hahaha..tq tawan-tawan. T___T

lagi, aku ingat lagi dulu ade rancangan 3R kan?yang slalu bincang topik-topik yang cam besh tue. ade satu ari tue dia bincang pasal topik BF/GF ni la..topik tue ade cakap: 

1.jangan terlalu memuji bf anda- yes..kalau boleh jangan cakap langsung pasal kebaikan BF korang.tak payah cite pon lagi bagus kot.hahaha..motip??mesti la lama-lama mmbe korang pon nyampah nak dgr then proses sumpah seranah akan bermula.bahaya! =.=' tak pon mane la taw kot-kot ade membe korang TERsuka pulak ngan bf korang sebab perangai dia yang korang selalu cite 2...ha...camne tue??

2.kurangkan bawak bf melepak bersama- ok,yang ni kalo bf korang nak ikut melepak ngan kawan-kawan korang.lagi la kalau selalu sangat yang nak ikut p mane-mane macam belangkas tue.better tak payah bawak!motip??ye la..opkos la korang akan lepak mostly ngan girlfriends and nak-nak pulak bf korang ni yang jenis encem and fun cam edward cullen.       ( fun ke?? haha..) mesti salah sorang akan tersangkut and tangkap cintannye lah..pastue proses perkhianatan pon akan bermula...jeng..jeng..jeng..

3. jangan tunjuk sangat kemesraan yang berlebihan- yang lagi besh kalau dua-dua kapel ni bercintan cintun tak hengat dunia sampai kat dalam FB pon dok sambung bercinta walaupon dua-dua selalu berjumpa.motip?? ( refer pada kata ustaz yuyu, point no 1 and 2) hahaha.. ye la..orang lain pon bercinta jugak.tapi berpada- pada kot.ni kalau dah 24 jam kapel ni dok berloving-loving dalam FB tue..tak ke orang cam muntah darah tengok?

so, tue la aje ye anak-anak..pendek kata jangan la terlalu excited sangat bercinta sampai 1 dunia tau pasal kita...sebab kita pon tak tau ape yang orang lain rase..plus,kita pon belum tentu jadik hak milik BF kita satu hari nanti..renung-renungkan dan selamat mencuba...kuikuikui..

ps:sebenarnya sume ni pon aku refer kat diri aku sendiri.takde sape pon.hahaha..sekian.



9 comments:

AiDa AzRyN said...

nak refer yang ni jugak boleh?haha.. XP

tomato said...

weee~sokong2 ! mmg tak leh menunjuk pon..lagi satu kalau menunjuk ni , jatuhlah saham kita laling . wakakaka.. *jahat :P

rebecca melessa said...

aida: boleh!!hahah..hi-5~ :)

rebecca melessa said...

tomato: kah2...ok..yang 2 sgt stuju..huahuhauhauhua( glak jahat jgk)

.: iEyLa :. said...

hehe..setuju2..
refer yg ni jela..haha...
chumel2..

pickabooapparels said...

ieyla: ngah3...hi-5!!
chumel kan bf saya..hahaha

:: Nabyllah :: said...

hahaha . akak . muke ade sama . perut je x sama . hehe . lalalalalala ~ hehehe .

rebecca melessa said...

hahahahha...yang sorang 2 kawan..yang kat dalam pic ni mmg btul bf akak..lalala

Azreen Wahid said...

i loike this one becca...pasni xmo la show off dh. hehe