Monday, March 21, 2011

nape laki kejam sangat??

salam~
wah..pagi-pagi dah kuakan statement panas ek?pasal kejam merejam ni..heheehe..saje nak share je ngan korang satu cite.bukan pasal aku tapi pasal kawan aku punye kawan punye kawan punye kakak!lalalalala...cite nye pasal laki dia curang dengan dia.ha...camne kantoi?? pasal bini satu ari tue terbuka ati nak meng'stalk' hp laki dia. ye la...dia pon nak tau gak nape laki dia asyik susah ati dok ke hulu ke hilir cam mati bini je..padahal bini elok je dok depan mata!haih~ =.=' bile dia bukak-bukak je mesej hp laki dia pe lagi..terkezut beyuk la pasal ade mesej-mesej sayang menyayang dengan pompuan lain!siap ber FB-FB lagi!mana terbakar ati membe tue!  pe lagi..bile tanya sape fomfuan dalam hp tue kat laki dia mengamuk jugak la si laki ni sebab check hp dia tanpa mintak kebenaran! ( kalo mintak cam dia bagi pon kan?kan?) so..sesi gaduh bergaduh pon start..walau sehebat mana pon pompuan ( cam naruto) tetap kalah gak dengan laki.abis tangan dia lebam sebab kene pulas dengan laki dia..pastue muke bini dia pon kene tumbuk termasuk perut. ( lagi kesian bini dia tue masih lagi pantang T___T) sebab kan takut nye pasal..dia pon lari umah dengan bawak anak-anak dia yang masih kecik. baby lak dia mintak tolong jiran dia jaga. 
pagi-pagi subuh tue dia bawak kereta ngan menggigil balik ke umah bapak dia dengan sehelai sepinggang. bapak dia pe lagi..sedeyh nye pasal..menitik air mata sebab tak sampai ati tengok anak dia yang dah tak rupe orang dah tue.ye la..dari kecik di tatang bagai minyak ttibe dapat kat orang lain sedap-sedap di belasah..bile di tanya pe puncanye...dia cakap...laki dia susah ati dua tiga ari ni sebab dia tengah pikir untuk wat pinjaman untuk pompuan yang dia baru kenal tue.pompuan tue belajo kat Rusia and dia perlukan duit untuk support dia belajo. pompuan tue pn dia kenl dalam FB..( FB lagi? T___T )
bile dengar camtue..perh!!!mesti la bengkekkkk je kan ati membe! dah la anak-anak tak mampu nak tanggung. lagi-lagi anak yang masih baby tue.duit hospital pon x abis bayar lagi! ni lagi nak tambah beban tanggung anak orang..haih~ pe nak jadik la...
tapi nak wat camne..kemaruk bercinta punye fasal kan..so..bini la jadik mangsa nye....
so, sekarang ni pas dah wat laporan polis, medical check up dll..family dia pon mintak dia pikir masak-masak samada dia nak mintak cerai ke tak ngan laki dia ni.masalah nye bukan sekali dua tau dia buat perangai..dah 1028334684x sampe dah tahap infiniti dah.. tapi punyer la sabar si bini ni..dia masih lagi pikir whether nak mintak cerai ke tak.ye la...kot ye sayang punye psal pon tapi kalo laki tak sayang wat pe pon kan?hurmm...manusia-manusia...

ps: tetibe trauma ngan laki.. :P kalo korang pe korang akan wat?



35 comments:

aiE said...

kawin dengan wanita. haha. tu pun kejam gak. asyik 24jam berfb. gedik sana gedik sini. time laki dia berfb tanya. tu sapa. ni sapa. time dia berfb. aih. terkinje sana kinje sini. yang laki dok diam. bukan sorang wanita camtu. ramai. tapi mungkin bukan yang baca kat dalam ni. renung renungkan. fikir fikir kan. selamat beramal. hahahaha

rebecca melessa said...

tapi pompuan xde pon sampe pukul laki and berabis dwet utk laki len...renung-renungkan jugak :))

ChekTimah said...

hii. lagi mau fikir nak cerai taknak. minta cerai saje la kalau dah memudaratkan diri sendiri tu. haiyo. wanita.. wanita. haha

rebecca melessa said...

chektimah: 2 la pasal..maybe dia pk pasal anak-anak dia kot.lagi2 yang bey tue :( cian kan.

♥sophie♥ said...

buat solat hajat,,mintak jalan penyelesaian,,cerai mungkin oke,, tak de kena pukul lagy,,huuh

rebecca melessa said...

betulll...stuju...tapi kecian kan kalo jadik cm tue

mynameismy said...

pergh! menyirapnye!!!
suh laki die benti main pmpuan lain!

Aziah said...

jalan terbaik pergi pejabat agama... cerai pun salah satu jalan penyelesaiannya.... tak kan nak tanggung biawak hidup kot.. kan kan kan

n!cK said...

suh die bawak bertendang!! eh salah..bawak berbincang...kalau xnak pk sal diri sdrik pk sal anak2..huhu..sian anak kecik2 lagi xtau pape plak 2..hurmmmT.T

syukmira said...

ya ALLAH..dasyatnye...yg xley blah 2 sbb nk tnggung ank owg..tah2 pmpn 2 nk kikis duet die, xsdar lak..kalo sy kat tmpat 2, sy akan tnye pd mk ayah sy..sbb dowg lbey mngetahui pe yg trbek lam hdup sy..(kalo time 2 sy dh xley nk berfikir lg)

penaGlow said...

ermmm,jantan memang la gitu..kalau lelaki lain...pompuan belajar kt rusia tu pandai la kan sbb guna duit org sampai laki bini porak peranda..haiihh

c-tea said...

adeh...sadis betul...apehal la dayus sangat lelaki samoai pukul isteri??adeh..ape punye lelaki lah..

si ayah kompem-kompem sedihkan sebab anak die jadi macam tu lepas orang lain yang jago...

dah kes macam ni tak tahu nak bagi pendapat apa...yang pastinya...gunakan talian nur untuk buat aduan anda didera..hehe...

tapi menurut islam..isteri tidak harus meninggalkan rumah tanpa keizinan suami..tapi kalau dah kisahnya kejam macam ni..camane lak tu???adeh..adeh...

syairahmohdanuar said...

sedihnya dapat laki mcm nie.mintak jaoh :(

noraauliyya said...

kejam tul.. sian perempuan tu..

MyMye MyMya said...

kcian...huhu

rebecca melessa said...

mynameismy: taw xpe..kalo jadik kat family kite camne la kan?

yanty said...

jenjalan dr blog abg ben....
ya Allah.....kejamnya c laki 2....
kn da ckp,pmpuan ni klu da syg akn syg slamanya...tgk laa da kna bt cm2 pun msh lg fkr nk ke x bercerai..aduhai...dunia2....FB pnya psal lg 2...entahlaa Fb ni da mcm tmpt porak perandakn hidup org jak..hish....

rebecca melessa said...

aziah: ha..betulll...walaupon islam xmgalakkan cerai tapi nak wat camne kan?2 je jalan terbaik.

rebecca melessa said...

nick: taw xpe..yang sedeyhnye..anak sulung dia yang umur 4 thun tgk mak dia kene pukul.pastue siap cakap ngan atuk dia lagi."abah jahat macam setan.pukul mama" sedeyh kan :(

rebecca melessa said...

syukmira: saya pon...mslahnye yang pompuan rusia 2 pon gatal sgt.haih~

rebecca melessa said...

penaglow: 2-2 salah kan?kan?ikat kat pokok bersemut bru taw.

rebecca melessa said...

ct: 2 la..haih..kite pon jadik penin kan pkir ? T___T

rebecca melessa said...

syairahmohdanuar: betul2..mintak jauh2 sjauh afghanistan.jangan kne kt kite.amin~~

rebecca melessa said...

norauuliya: taw xpe.pukul bontot dia smpe bdarah bau taw kan?grrrr~

rebecca melessa said...

myme: saya pon lagi kecian dgr :(

Rozita said...

jln dr blog en ben

kalau kena camtu? senang je jd ppuan jgn melatah..tenang dan tenang...bila tenang baru x jadi pergaduhan...lelaki lg cair kalau buat camtu..bercakap dr pengalaman ni..

cik chinta said...

sedih gila kena wat camtu, laki ni kalo da sampai naik kaki tangan kat badan kite, xle dibiarkan, dia tersedap nk wat lagi. pulak tu, bini tgah dok berpantang, hishh..da la sakit masa beranak, da lepas beranak pon sakit lagi..sme nye laki dia nye pasal la dapat dedua sakit tu..emo btol r..

Lulu caldina said...

lelaki dayus jer tau pukul perempuan...bukan lawan ok

aizamia3 said...

sekarang dia tengah asyik masyuk, nanti bila dia dah jatuh baru nak menyesal tak guna.. masa tu nanti anak bini dah jauh dari dia..

nak berFB pun janganlah ikutkan perasaan.. tak kemana menda tu pun, dari layan orang luar baik ulit anak kat rumah..

tunggu pe lagi... lelaki kalau dah sekali pukul, next time akan ada lagi dan lagi dan lagi... kita yang membaca terasa sakit hati, tuan empunya diri sampai bile nak sabarkan diri..? cukup2lah tu..

pearl jade said...

my god!kejam gilossss...
akk tb2 trauma gak ngn laki cmni..
sdhnyaaa..kusangkan panas hgga ke petang.rupanya hujan di tengah hari

rebecca melessa said...

rozita: hurmm...betol gak kan?pas ni kene belajo jadik orang cool..tq2 4 sharing ^^

rebecca melessa said...

cik chinta: 2 r..dah pandai wat anak ttbe bini kene blasah lak kan?teruk2

rebecca melessa said...

lulu: betooooooooollll!! stuju 100%

rebecca melessa said...

aizamia: aah...nnti lame2 anak bini jugak la yang dia carik balik kan?

rebecca melessa said...

pearl jade: taw xpe..mtk2 simpang jauh2 dapat laki camni kan?kan?aminnn~