Tuesday, March 22, 2011

SEGMEN : AKU BENCI ROKOK !!

as..sa..la..mu...alaikum~~~
entri dari bang ben kali ni memang super duper nyummylicious.huahuahahu..nape?sebab saya sangat2 tak suke orang yang merokok!di ulang ye..xsuke orang yang merokok!!yap2..katekan TAKNAK pada rokok!!



1. Sila letak banner diatas ni .. yang gambar aku tu haaa...
= checked!

2. Tajuk : AKU BENCI ROKOK dan linkkan ke entri ini ..
=cheked!

3. Sila nyatakan KENAPA ANDA BENCI ROKOK ? Mesti lebih dari 100 patah perkataan ..
nape aku tak suke rokok? sebab..sebab...rokok tue memang merbahaya!dah tau bahaya lagi mau beli kan?sume pon tahu kan kalau orang yang bau merokok pon boleh menyebabkan kematian!takde sakit-sakit biasa lagi dah.sebab tue aku memang xsuke sangat- sangat..dah la tue..bau dia yang siap melekat kat baju kite wat orang lain ingat kite pon merokok sekali! contoh: mak aku sendiri yang mesti akan tanya tiap kali aku balik dari lua.* saya mangsa keadaan mak :( *

ingat dulu mase aku masuk hospital( masuk je..pastu kua balik) ade pesakit tue kene tahan wad sebab dia sakit jantung. aku ingatkan dia sakit2 biasa je..tapi bile dengar dari perbualan dia ngan doktor ( kepochi giler ) baru aku tau rupenye dia sakit sebab merokok. and..and...doktor tue tanya pesakit tue.." satu ari bape batang rokok awak hisap?" dia jawab.." satu kotak doc" then doktor tue jawab..." ok..cube awak kire..satu kotak tue harga RM 8...kalau tiap2 ari awak beli awak tau tak dalam mase setahun awak dah boleh 3 komputer utk anak awak?" aku yang dengar macam..perhhh!!!!memang kaya tol perokok2 kat Malaysia ni kan? 

walaupon gomen a.k.a kerajaan dah letak kan macam2 gambar yang hardcore giler bagi dorang cuak tapi still tetap beli jugak. alasan: ala..tue gambar edit je tue..or..aku kalau tiap kali isap aku tutup gambar tue.bukan susah pon.( tapi tau takut gak kan?kan?) aku rase perokok-perokok ni akan berhenti merokok kalau gambo dorang sendiri yang terpampang kat situ kot!

4. Pesanan buat mereka yang merokok dan bakal merokok !
pesanan dari khidmat masyarakat: merokok tue merbahaya. tak de pekdah pon kalau kite merokok.once orang tue merokok akan addicted betol?sama jugak kalu orang tu amik dadah. once dia amik akan addicted and akan terus amik sampe memusnahkan diri sendiri. even orang yang produce rokok ni pon aka yahudi a.k.a yahudi tak merokok sebab tahu kesannye.nape lak mesti kite nak tolong dorang? * ok.emo *

5. Pendapat anda mengenai mereka yang merokok ini ..
dorang rase merokok ni sumthing yang cool or sumthing yang boleh mereleasekan tensen dorang. aku pon xpaham nape.tapi aku teringat ade sorang budak yang aku intebiu dia kat bus stop dulu.
bace dengan nada yang sopan santun ye kawan-kawan.

aku: adek..nape adek merokok?
budak: suka ati aku la. baru nampak macho!
aku: adek tau tak kat dalam rokok tue ade pe?
budak: lorh..tak nampak ka?kat sebelah kotak ni terang2 dah tulis kot!
aku: adek tau tak tar tue dorang selalu watpe?
budak: wat jalan la!
aku: ooo ek? so nanti bile adek dah bis wat jalan kat dalam badan sampe jantung adek jangan lupe gitau akak ye. jangan lupe wat surat wasiat sekali tau ( berlalu dari situ)
budak: 

ps: eh?dah bis ek?

2 comments:

Lulu caldina said...

Kalau kat kotak rokok tu mcm-mcm gambar ngeri mengenai kesan rokok keatas badan..tapi perokok masih tak sedar..Huh! Say NO to ROKOK

rebecca melessa said...

taw xpe!grrrr~~xtau nak ltak gmbo pe lagi bg dorang takut kan??haih~~