Sunday, March 20, 2011

BEN ASHAARI: TERIMA KASIH IBU!

yay, arini nak join entri bang ben lagi!!kali ni pasal mak saye ^^
sape nak join sile ye klik banner bang ben yang posing macho tue ok :)



Cam biasa .. buat satu entri khas ...
1. Sila letak banner Abang ben 10 = checked!
2. Tajuk : BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU ! dan linkkan ke entri ini = checked!
3. Ceritakan satu kenangan yang paling anda tidak dapat lupakan ketika bersama ibu anda .. Tak kira manis , sedih , pahit atau apa saja yang ingin anda kongsikan .. Mesti lebih dari 100 patah perkataan ..

ok. just nak bagitau sebenarnye mak aku ni memang seorang penipu yang profesional!
yeap! sampai kan kami anak-anak dia selalu di tipu. memang geram bile pkir tapi sebenarnye ade sebab nape dia wat macam tue kat kami. motipnye??sebab dia tak nak kani risau pon pape pasal dia.cume dia je yang boleh! huh.dah la penipu pentingkan diri lak tue.grrr~~
ni antara kenangan yang wat aku rase tak tau nak cakap pe lagi ngn mak ak.haih!!nak tau pe yang selalu dia tipu?

1. setiap kali sakit dia masih boleh tersenyum gembira dan cuma akan mengerang kesakitan hanya di belakang kami aje. bila kami tanya.."mama sakit ke??" mesti dia akan cakap.." tak la..demam tua bese je"
2. setiap kali kami mengadu masalah..mesti dia orang yang akan tenang kan kami.tapi bila dia bermuram durja alasan yang selalu dia guna.."tak de pape pon..mama letih je"
3. setiap kali mama ingin kan something..dia cuma cakap.."cantik nye barang ni." bila kami nak belikan utk dia mesti akan bagi alasan." eh, mama bukannye nak.saje je cakap" tapi sebenarnye dia memang tak nak susahkan kami. 
4. setiap kali aku mengadu ade masalah duit. dia akan senyap mendengar and tetibe akan kuakan dwet dari wallet dia and bagi kat aku. walaupon niat sebenarnye just nak bkongsi masalah je tapi mama mesti akan cakap."ala, takpe.mama bukan nak gune pon.pakai je." tapi aku tau mama memang nak gune duit tue.and kami akan bergaduh sebab aku tak nak amk dwet tue je.


4.  Antara ibu dan ayah , siapakah yang anda lebihkan ? hehehe...
ibu!!ibu!!ibu!! no matter what..yay~ kitorang kongsi sume rahsia.even pasal boifren, kua ngan kawan ke..sume la.kire mak ni penasihat sulit aku la.heheh...tapi aku akan carik bapak aku bile ade prob yang serius cramp je..T___T * sorry ba.lalalalala*

5. Apakah anda sanggup tinggalkan ibu atau ayah anda di rumah orang tua ?
huish...anak orang gilo je yang sanggup wat cam tue.dorang punyer la jaga kite leklok pastue kite leh slumber je letak dorang kat umah orang tua. kejam hokay!! memang kene sebat bontot sorang-sorang kalo berani wat camtue.

6. Pendapat anda mengenai anak anak yang sanggup bercakaran merebut harta pusaka orang tua mereka ..
dulu mase kecik mak abah bagi dwet skolah same rata je.kalo abang dapat seposen aku pon dapat seposen gak.kire dari kecik dah di latih utk belajo kongsi sama rata. so..bile besar xyah la nak cakar-cakar cam kucing semata-mata nak harta yang seciput je. bikin malu je..jmpe tok kadi peguam and bahagi-bahagi la sama rataikut syariat..ha..kan senang lagu tue noh?x penat pon kan?

sekian.

18 comments:

sha said...

Cayalah mama u..

rebecca melessa said...

hehehe..dia mmg :))

NuR 'aQiLaH said...

mak penipu terbaiks. HAHA

mas saari said...

salam singgah n follow!
memang sedih kalau bercerita pasal ibu, jadi hargailah ibu anda selagi dia masih ada~

Lulu caldina said...

syurga di bawah kaki ibu..
semoga mereka sentiasa dilindungi Allah..

cik fza said...

ibu mmg org yg paling hebat.
hargai ibu selagi ibu masih ada.

ScarletRooF said...

eh..macam sama plak ibu awak ngan ibu saya

Memang ibu slalu berpura gembira setiap masa

Dibelakang kita

Hanya dia dan Allah jer yang tahu

aizamia3 said...

suka statement mak penipu besar, rasanya mana2 ibu akan buat ala-ala cenggitu - taknak bagi anak2 risau dengan keadaan dia..

x sempat join pun contest ni tapi terharu bila baca entry2 yang join segmen ni..

Cik Sue said...

syurga dibawah telapak kaki ibu..hargailah selagi hayat mereka masih ada... =D

solo molo said...

bersama-sama berusaha menjadi anak yg s0leh dan s0lehah...
serta menggembirakan mereka semasa hayat mereka...

rebecca melessa said...

aqilah: tau xpe..dorang suke mnipu kan?kan?

rebecca melessa said...

mas: tq laling..betul...dia je la 1-1 nye ibu yang ad kan?sedeyh kalo dah xde :(

rebecca melessa said...

lulu: aminn~~

rebecca melessa said...

cik faza: betul2..xde sape boleh challenge..walau sjhat mane pon still ibu kite kan?

rebecca melessa said...

scarletroof: adakah kite adek bradik len mak bapak??jeng2...hahaha

rebecca melessa said...

aizamia: nnt kalo kite jadik mak pon kita akan jadik penipu besar jugak kan?wat tmbah dosa tol sebb menipu.hahah

rebecca melessa said...

cik sue: alooo...sedeyh bace..hukhuk :'(

rebecca melessa said...

solo molo: betul2...i'allah :))